Diners

Na afsluiting van een tocht kunt u een heerlijk 3 gangen diner serveren. Iedereen zit bij elkaar in het ruim van het schip. We serveren dit diner terwijl we voor anker liggen, droogvallen of aangemeerd liggen. U kiest voor een van de onderstaande themas, laat weten of dieeeten zijn waar we rekening mee moeten houden, en vervolgens zorgen onze koks voor een heerlijk diner!

Afbeeldingen/Eten/drinken/salade gedroogde tomaatjes.jpg Afbeeldingen/Eten/drinken/salade.jpg

 

Wadden

Mediterraans

Moestijn

Voor

Proeverij met seizoensproducten: bijvoorbeeld:

Oesters; roergebakken mosseltjes of andere schelpdieren; gerookte harder; lamsoor/zeewier/zeekraal; garnalenkroketje/-miniquiche; ceviche; soep van krab/garnaal/vis

  • Brood met 1 of 2 verschrillene Dipsauzen bvb. Worteljoghurt, Baba Ganouj of Humus

  • Gemarineerte Goente

  • Courgettepasteitjes

  • Vegetarische dolma's

  • Olijven


 

Proeverij van het seizoen:

  • Lente:gevulde puntpaprika met lente-uitjes en geitenkaas, bootje gevuld met, lamsgehakt, gevuld eitje en asperges in gerookte ham
  • Zomer: groentekoekjes met crème fraîche en gebakken prei, toastjes met geroosterd biefstukfilet, tomatentartaar op een bed van mozzarella en gegrilde courgette met geroosterde sesam
  • Herfst/Winter: rustiek brood met huisgemaakte kruidenboter en oude kaas en pate van wilde paddestoelen

Hoofd

Uitgebreide ‘Wad’-salade,schapenkaas, cranberries, nootjes/zaden; Spaanse tortilla (met aïoli); Koteletjes/ vis du jour; groenten gewokt/uit de oven; knisperend maldonzout op tafel..

 
  • Moussaka

  • Kip met olijven en tomaat

  • vegetarisch: Courgette in een bed uit tomat uit de oven.

daarbij:

  • Brood, salade en yoghurtsaus met Moussaka

  • Lente: kippenstoofpot met wilde rijst en doperwtenpuree Vegatarische spinazieschotel met amandel en zongedroogde tomaatjes pastagemengde lentesalade met verse kruiden, kiemen en eetbare bloemen
  • Zomer: gestoofde runderschenkel met gnocci en geglazuurde bospeen, Vegatarisch: courgette gevuld met groenten overbakken met 2 soorten kaas gevulde aardappelen
  • Herfst/Winter: runderstoofpot met fijne groenten en herfstpaddestoelen, puree van aardappelen en knolselderij, rode bieten taartje, appelchutney, Vegatarisch: quiche met pompoen, geitenkaas en ruccola

Na

Duindoorncheesecake

Triamisu in verschillende variaties met appel of aardbeien of rabarbar of classic

  •  Lente: rabarber- gembertaartje met vanille-ijs
  • Zomer: panacotta met een salsa van aardbeien en pruimen

  • Herfst/Winter birne Helene

 

Diners tijdens het zeilen

Tijdens een avondtocht is het ook mogelijk om te dineren, we hebben dan een eenvoudiger diner waardoor er voldoende tijd over blijft voor het zeilen.

Stevige maaltijd

  • Runderstoofpot, geserveerd met broccoli, een groene salade en naar keuze rijst of aardappels

of:

  • “Skipper’s Dinner”, een buffet van quiche, gehaktballetjes in tomatensaus, groentencouscous en salade.

Lichte zomermaaltijd

  • Thaise curry met scharrelkipfilet, limoen en basilicum, geserveerd met groenten uit de wok en een zomerse salade

Dessert


We sluiten deze maaltijden af met een dessert van huisgemaakte vruchtentrifle.



Afbeeldingen/Eten/drinken/Groenten uit de wok.jpg