Naar een Waddeneiland

Schiermonnikoog is een prachtig eiland. Autovrij, ruig, rustig en overweldigend. Het ligt slechts een aantal mijlen zeilen van Lauwersoog. Om er te komen moet je het water oversteken. Bij ons aan boord kan dat op dezelfde manier zoals het vroeger ging: Per zeilschip. Ook kunnen wij een mooie zeiltocht maken op het wad onder Schiermonnikoog

Afbeeldingen/Divers/Golf.jpg

Om te kunnen zeilen bij Schiermonnikoog moet je ook kunnen aanmeren. Normaal gesproken kan dit alleen met hoogwater in de jachthaven van Schier, maar wij hebben ook toestemming gekregen van Rijkswaterstaat om aan te meren aan de veerdam.


Onderstaand een voorstel uit de velen mogelijkheden. Wij kunnen geheel naar uw wensen een dag samenstellen. Wij zijn daarbij niet gebonden aan het tijdstip van hoogwater. De jachthaven is alleen te bereiken met hoogwater, maar wij hebben een vergunning voor de veerdam, zodat wij u ook met laagwater naar Schiermonnikoog kunnen brengen.


13:00 In Lauwersoog worden jullie met thee en koffie en iets lekkers aan boord verwelkomt. Na een introductie van de schipper gooien wij de trossen los en zetten de zeilen voor een bijzondere tocht over het wad. Ieder die dat wil kan

helpen bij het zeilen. Voor de wat minder actieve mensen zijn er genoeg plekjes aan dek om ontspannen te genieten. Om ons heen zijn verschillende vogelsoorten, en wellicht zien we een zeehond. In elk geval is er een adembenemende horizon.


16:00 Terwijl we rustig zeilen wordt de borrel met diverse borrelhapjes geserveerd.

17:30 Indien er genoeg water staat kunnen wij in de jachthaven van Schiermonnikoog afmeren. Wanneer dit niet mogelijk is meren wij bij de veerdam af. Wij kunnen regelen dat er een taxibusje voor jullie klaar staat.

Wij bieden ook tochten van Holwerd naar Ameland aan. Voor meer informatie neem graag contact met ons op.