Zeilen vanaf Schiermonnikoog

Voorstel voor een dagtocht vanaf Schiermonnikoog. Vanzelfsprekend is dit slechts een mogelijkheid. De definitieve tocht wordt afhankelijk van uw wensen, wind en tij ingevuld. De tocht is ook geschikt voor kinderen. We zorgen dat zij betrokken worden bij het zeilen, en er zijn voldoende kinderzwemvesten aan boord. Actief in de weer

 

10.00 De Willem Jacob ligt klaar aan de Veerdam of in de Jachthaven (Afhankelijk van het getij). Verse koffie en thee staan klaar. Het avontuur lokt, de waddenzee ontvouwd zich.
10.30 Na een instructie van de Schipper, gooien we de trossen los, en hijsen we met elkaar de zeilen. Wie zin heeft om te helpen krijgt ruim de gelegenheid, en wie van een afstand van de actie en het wad wil genieten zoekt een lekker plekje aan dek
11.30 Tussen de banken maken we om in de geul te blijven verschillende manoeuvres, oploeven, afvallen, gijpen of overstag. Misschien komt er een zeehond kijken wat we allemaal aan het doen zijn?

 

Afgemeerd aan de steiger Enthousiasme aan boord

 

12.30 We zoeken een mooi plekje voor de lunch, bijvoorbeeld voor anker naast de engelsmanplaat, of een bezoek aan Lauwersoog. Hier is de mogelijkheid om ook even de benen te strekken.
13.30 We gaan weer anker op. Wat wordt de koers? Eventueel kunnen we een boeiende workshop houden over de dynamiek van het wad.
16.00 De koers wordt Schiermonnikoog, eventueel met een lekker borrelhapje en een koel drankje.
16.45 We strijken de zeilen, en doeken ze gezamenlijk op. Rond 17.00 uur eindigt de tocht.