10 uur op de waddenzee

Afbeeldingen/Divers/Borkumrace.jpg

10.00 Ontvangst aan boord, met koffie en thee. De schipper geeft een introductie op de dag, het programma is afhankelijk van hoe laat het hoog en laag water is.
10.30 Afvaart uit de haven, de zeilen gaan omhoog! Enthousiastelingen helpen mee met het zeilen, maar ontspannen genieten van het Wad en het zeilen kan ook.
11.30 Als het hoogwater is, dan gaan we naar de haven van Schiermonnikoog, waar je op eigen gelegenheid het eiland kan verkennen. Als het laagwater is zetten we de kop van het schip tegen een zandplaat aan, en onder leiding van de bemanning wordt de zandplaat verkent. Wat voor dieren leven er? Wat kun je allemaal in de bodem vinden? (Tijdstip kan varieren afhankelijk van het getij)
12.30 De scheepslunch staat klaar, een lekker soepje en verse sandwiches.
13.30 We vervolgen onze tocht over het wad.
15.30 Er zijn lekkere hapjes en gekoelde drankjes beschikbaar
17.30 We zoeken een beschutte ankerplek op, op een plek waar je optimaal kan genieten van het wad. Onder tussen steekt de bemanning de BBQ aan en kan je genieten van allerlei lekkernijen.
 19.00 We hijsen het anker weer op, en zetten koers naar de haven van afvaart. Aan dek of beneden bij de open haard kun je genieten van een lekker kopje thee of koffie.
 20.00  We meren weer aan in de haven van Lauwersoog alwaar onze zeiltocht weer eindigt.

Afbeeldingen/Divers/noordpolder Weiland.jpg