Bemanning

De Willem Jacob wordt bemand door een enthousiast en gastvrij team van mensen. Wij proberen iedereen aan boord een goede tijd te geven. Graag delen wij onze kennis en ervaring met jou.

Behalve de hieronder genoemde mensen hebben we nog een grotere kring van vrienden die inspringen bij wedstrijden, overvaarten en tochten met gasten.

Onze Schippers: Ruth, Melle of Tsjerk

De Willem Jacob wordt bemand door meerdere ervaren schippers: Ruth Giesen, Melle Koot, Tsjerk Hesling Hoekstra, Jeroen Peters en Gijs van Hesteren.

Ruth Afbeeldingen/Bemanning/Logo linkedin.jpg heeft de afgelopen jaren gevaren op de Jantje en als stuurman op de Wylde Swan. Daarvoor heeft ze haar studie fliosofie afgerond.
Melle Afbeeldingen/Bemanning/Logo linkedin.jpg is naast schipper ook ontwerper van interieur en meubelen. Hij legt hierbij bijzondere nadruk op de duurzaamheid.
Tsjerk Afbeeldingen/Bemanning/Logo linkedin.jpg heeft naast zijn opleiding bedrijfskunde de Willem Jacob gerestaureerd en het bedrijf opgezet. Door de versterking met twee ervaren schippers kan hij zich verder ontwikkelen als stuurman en kapitein op zeilende zeeschepen.

Jeroen heeft als schipper op de tweemastklipper Poseidon op het wad gevaren, en daarna onder andere als kapitein op de Wylde Swan en de Gulden Leeuw.

Gijs voer 20 jaar lang op het wad met verschillende eigen schepen. Hij heeft onder andere de prachtige klipper Zuid-Holland opgebouwd. Na zijn bruine vlootleven heeft hij gewerkt als Innovator bij Kabel Noord, en als journalist voor onder andere de Schuttevaer en de Harlinger Courant. Nu is hij met veel plezier weer terug op het wad.

Allevijf zetten we ons in om jullie een fantastische ervaring in een veilige omgeving te geven.

Afbeeldingen/Bemanning/Tsjerk, Melle en Ruth.JPG

De schippers Tsjerk, Melle en Ruth

Onze maten: Martijn en Gerard

Naast een schipper is er ook altijd een van onze maten aan boord. Martijn en Gerard delen graag hun enthousiasme over het zeilen.
Martijn ten Buur Afbeeldingen/Bemanning/Logo linkedin.jpg heeft een achtergrond als scheepstimmerman en buitensportinstructeur. Afghelopen is hij als Stuurman Kleine Zeilvaart aan de Zeevaartschool in Enkhuizen afgestudeerd.
Ook Gerard Varela Put Afbeeldingen/Bemanning/Logo linkedin.jpg heeft in het verleden de Zeevaartschool in Enkhuizen gedaan maar heeft er toen voor gekozen zijn carriere als innovator voort te zetten. Nu zijn kinderen studeren heeft hij zijn bedrijf stop gezet en begint hij zijn nieuwe carriere als zeiler.
Martijn en Gerard varen omstebeurten; als de een aan boord is heeft de ander vrij.

Afbeeldingen/Bemanning/Martijn en Gerard.JPG
 De maten Martijn en Gerard

Ingrid Onstenk

Ingrid Afbeeldingen/Bemanning/Logo linkedin.jpg vaart bij ons al sinds 2006 als kok aan boord. Naast kok is ze ook kunstenares en docent. Ingrid is daardoor creatief en is gericht op een kwalitatief goed product. Daarnaast heeft een sterk oog voor het individu aan boord en probeert ze iedereen aan boord op zijn gemakt te stellen.

Afbeeldingen/Bemanning/onstenk.jpg

Sabine Hahnel

Sabine vaart sinds 2011 regelmatig mee als kok aan boord van de Willem Jacob. Ze heeft samen met haar gezin vaak gezeild, maar miste nu het varen en heeft daarom bij ons aangemonsterd. Ze heeft een passie voor koken en vindt het erg leuk om de gasten te verwennen met de meest lekkere dingen. Als zeilster is ze zowel beneden- als bovendeks zeevast en zet ze een lekkere maaltijd voor iedereen neer. Als ze niet aan het zeilen is, of in haar tuin bezig is, werkt zij in de zorg met geestelijk gehandicapten.

Afbeeldingen/Bemanning/Sabine met buffet.jpg