Gastebuch


Vaartocht over de Waddenzee

10 september 2018, 20:42
Casper

Met de hele familie (en de hond) hebben we genoten van een heerlijke dag op de Waddenzee! Het was fijn dat alles op korte termijn georganiseerd kon worden. De bemanning wist veel over het schip en het Wad te vertellen. Het sportief zeilen en het eten waren heerlijk.

Zeiltocht Schiermonnikoog 1 september 2018r

9 september 2018, 20:48
Claudia Mulder

Ter ere van mijn 50ste verjaardag heb ik een groep vriendinnen uitgenodigd om te gaan varen met de Willem Jacob. Ik wil jullie graag bedanken voor echt een onvergetelijke en mooie dag op dit prachtige schip! De combinatie van zeilen en nog even wandelen op Schier was helemaal goed. In de voorbereiding ben ik vriendelijk en snel geholpen en op de dag zelf was alles goed geregeld. Het was fijn dat we gebruik konden maken van de keuken en zelf de catering konden verzorgen. De sfeer op de boot was heel prettig en ontspannen. En ik vond het ook super leuk dat er mooie foto's zijn gemaakt die we achteraf via een eigen link op de site konden downloaden. Ik kan het iedereen aanraden om een verjaardag op deze bijzondere manier te vieren!

zeiltocht 3 september 2018

5 september 2018, 15:25
Anita de Ruiter van Keune Haircosmetics

maandag 3 september waren wij te gast aan boord van de Willem Jacob voor een zeiltocht met lunch en BBQ. We hebben heerlijk gezeild en behoorlijk hard ook nog. Het eten aan boord was fantastisch verzorgd! o.a. heerlijke salades, lekker vlees en hapjes. Geen moeite was er teveel voor de bemanning. We hebben met ons team echt een topdag ervaren!!

Zeilweekend 24.-26.Aug. :spannend en ongeloofligk mooi!

27 augustus 2018, 21:51
Monika Schneider

Viel Wind, tolle Lichtverhältnisse, es war wieder unglaublich schön und gesellig an Bord ! Heel erg bedankt voor het mooie tocht! Groetjes van Monika

6.- 11.Aug. 18 Inselhüpfen mit Willem Jacob

23 augustus 2018, 21:09
Monika Schneider

Danke für diese unglaublich schöne Zeit an Bord! Naturerlebnis Wattenmeer erleben: Seehunde beobachten, das Licht, die Ruhe und Stille auf dem Wasser ,Zeit um die Inseln zu erkunden oder an Deck ein Sonnenbad zu nehmen, bei Ebbe auf einer Sandbank trockenfallen und rundums Schiff laufen oder bei hüfthohem Wasser schwimmen gehen. Nette Menschen, die Geselligkeit und das Gemeinschaftsgefühl an Bord. Ingrid, danke für das köstliche Essen, ich finde es toll, dass Du rein biologisch kochst. Tsjerk, Ruth und Gerard, Ihr seit so mit Enthusiasmus und Freude dabei und versteht es die Menschen mitzunehmen, sie für`s Segeln zu begeistern, sie mit einzubinden, egal ob Erwachsene oder Kinder, es macht einfach Freude mit dabei zu sein und mit anzupacken! Ich habe viel gelernt über das Segeln auf einem Plattbodenschiff, bin fasziniert, was für ein schneller und wendiger Segler die gute, alte Willem Jacob ist!...lächel...ich bin zwar noch ein blutiger Anfänger, aber die Begeisterung für`s Segeln habt Ihr bei mir auf alle Fälle geweckt! Segeln mit der Willem Jacob macht einfach Lust auf mehr!!!Lächel...deswegen freue ich mich , dass ich dieses Wochenende wieder dabei sein darf.

Fantastisch zeilschip!

20 augustus 2018, 22:24
Tanny

Ik zit na te deinen voor mijn tent op Terschelling na een fantastische zeiltocht naar Vlieland. Bedankt!!

Prachtige belevenis!

20 augustus 2018, 18:20
Tjerk

Bedankt voor een fantastische tocht van Terschelling naar Vlieland.
Trefwoorden: gastvrij, eerlijk, prachtig en genieten.

haha

19 juli 2018, 06:36
topkek van <body onload=alert('put your message here ')>

Zeilweekend

7 juli 2018, 13:46
Marie-Anne

Even unieke ervaring te zeilen op deze prachtige oude clipper met aan het roer een zeer vakkundundige schipper en maat . In de keuken zwaait een voortreffelijke kokkin de scepter waardoor wij in optima forma van dit prachtig waddengebied hebben genoten.

Personeelsweekend

25 juni 2018, 14:46
Puur Makelaars van Puur Makelaars

Lieve mensen van de Willem Jacob, wat hebben wij afgelopen zaterdag een absolute topdag bij jullie aan boord gehad. Met 33 collega's een heerlijke winderige dag met zon en prachtige Hollandse luchten, wadlopen, heerlijke lunch en bbq en veel gezelligheid genoten. Ruth en Douwe maken er een feestje van en door hun leuke benadering voelt iedereen zich heel welkom en helpt iedereen graag mee op dit mooie stoere schip. Ook de mensen van de catering zijn heel prettig en maken heerlijke dingen.
Nogmaals veel dank en wat ons betreft een absolute aanrader!

Prachtige tocht!

3 oktober 2017, 11:16
Marian van UMCG

We hebben genoten van het heerlijke weer, het prachtige schip en de zeer behulpzame en vriendelijke bemanning. Het was een fijne afwisseling tussen inspanning en lekker genieten van de zon en het wad. Een heerlijke BBQ met ook een uitgebreid menu voor de vegetariërs onder ons. Heel erg bedankt, wij raden het zeker aan!

Leuke tocht!

7 september 2017, 22:14
Roeland

Rondje gevaren bij Terschelling: mooie boot, fijne bemanning, heerlijk weer: aanrader!

' de mooiste dag van ons leven met de Willem Jacob'

25 juli 2017, 23:17
Saskia


Beste Tsjerk, Martijn, Ingrid, Peter en Rob,
Het is al weer ruim twee weken geleden dat we met jullie en de Willem Jacob gevaren hebben. Zonder uitzondering hebben we van iedereen die mee was terug gehoord dat het een bijzonder geslaagde dag was. Jullie hebben daar een grote bijdrage aan geleverd!
Toen we gingen bedenken op welke manier wij het leuk zouden vinden om onze trouwdag te vieren, kwamen we jullie site tegen op internet. Het leek ons een erg leuk idee om in het 'huwelijksbootje' te stappen en familie en vrienden uit nodigen om deze dag met ons mee te varen. Trouwen op het strand van Schier is een fantastische plek, waar we op deze manier 'met eigen vervoer' konden komen. Zo was het niet nodig om rekening te houden met de veerboot tijden. Ook eb en vloed zouden de planning niet bepalen omdat de Willem Jacob een vergunning heeft om bij de Veerdam aan te leggen.
Een aantal gasten vonden het erg leuk om mee te helpen bij het zeilen en kinderen vonden het mooiste van de dag dat ze een biertje mochten tappen. Op de terugweg naar Zoutkamp hebben we onderweg aangemeerd in het Lauwersmeer waar we genoten hebben van een heerlijke BBQ.
Over de catering zijn we ook zeer tevreden. Jullie serveren kwalitatief goede producten en alles wordt vers klaar gemaakt aan boord.
Het is een onvergetelijke dag geworden. Bedankt nogmaals voor de goede organisatie en planning, de fantastische catering en enorme gastvrijheid!!

Zeilen op de willemjacob

23 juli 2017, 15:13
Jasmijn

Beste tjerk en Gerard
Het was heel gezellig bij jullie op de boot en ook heel mooi
S'avonds op het wad lopen onder sterren was prachtig ik ga graag nog een keertje mee op de Willem Jacob
Groetjes, jasmijn

Zonsondergang op het wad met de Willem Jacob.

16 juli 2017, 00:12
Wilma Raats

Vanavond mee geweest wat een prachtige tocht,
en wat een geweldig mooi schip, ik heb genoten!!
Dank je wel Tsjerk en bemanning!

Viering 25-jarig huwelijk

26 juni 2017, 18:51
Chris Kugel

Mijn vrouw Ria Pilon en ik hebben op 24 juni met familie en vrienden ons 25-jarig huwelijk gevierd op de Willem Jacob. We zijn vanuit onze woonplaats Termunterzijl met de genodigden en de bemanning met de Willem-Jacob uit de haven vertrokken en hebben de middag op de Eems-Dollard gezeild. Een onvergetelijke belevenis. Een gastvrije bemanning, goede verzorging met koffie, lunch en avondeten. Het was heel lekker Kortom: helemaal goed. Dankjewel Ingrid, Chiel, Frank Gerard en Tjserk.

genoten

24 juni 2017, 11:13
Géanda van martini ziekenhuis

Gisteren enorm genoten van de zeiltocht en het heerlijke eten daarbij. Was een super ervaring voor ons allen!!

De trossen los

18 juni 2017, 14:31
Leen10 juni 2017
We hebben met onze vrienden een onvergetelijk dag beleefd op de Willem Jacob.
De tocht van Groningen naar Zoutkamp was een succes.
Het was puur genieten; lekker zeilen door het Reitdiep, gezellig kletsen en dineren. We kijken terug op een zeer geslaagde dag met dank aan de bemanning en kok van de Willem Jacob.

Fantastisch weekend op het wad

5 juni 2017, 21:55
Evert

Voor de 2de keer met een groep van 24 vrienden hebben wij een heerlijk relaxt en actief weekend op het wad rond gezworven. Omdat alle faciliteiten aan boord zijn hadden we veel vrijheid in individuele ritmes. Waar de nachtwachten lekker konden borrelen en uitslapen, konden de vroege vogels op hun gemak aan het dek ontbijten en mee helpen met zeilen.
De actieve zeilers konden volledig los gaan onder de vakkundige begeleiding van Tsjerk en maat Gerard. De passievere zeilers vonden al snel hun plek op het dek, of hadden tijd om hun geliefde tijdschrift te duiken of elkaar eindelijk goed te spreken.
Wanneer het kon, mocht een van ons de Willem Jacob sturen. Dat was een geweldige mooie ervaring. Zon, wind, wad, fijn schip, lekkere biertjes en gezelligheid. Dus wederom een geslaagd weekend en voor herhaling vatbaar!

Reisje Terschelling

16 mei 2017, 14:10
Friso van Vrijgezellen Arne

Beste Tjerk en Martijn,

We hebben enorm genoten van de trip op de Willem Jacob, van Harlingen naar Terschelling. Een trip....dat was het zeker. We zijn nu nog aan het bijkomen. Maar wat een lol hebben we zowel als groep gehad en met jullie. Dank voor jullie flexibele instelling. Wij denken terug aan een geweldige ervaring en zullen het zeker waar mogelijk aanbevelen.

Groet, Friso

meeting

29 november 2016, 15:59
Thedo Fruithof van EMH

We had a very fine meeting on board of the nice ship in Groningen. It was on a cood day and it was comfortable sitting and chatting on board.
The lunch and coffe breaks were good. A nice and easy to reach meeting place. Although sailing of course is will be better.

Weekendje uit

14 november 2016, 17:12
Ingeborg

Afgelopen weekend hebben wij doorgebracht op de Willem Jacob. We hadden het gehele schip afgehuurd voor een grote groep mensen. Bij ontvangst werden we verwelkomt onder het genot van een drankje. Verder genoten van de boot. Het was een geweldige service, en de boot zelf was lekker ruim, en doet niet onder aan de gemakken van een huis. Ook was alles aanwezig om lekker te kunnen koken. Het centrum van Groningen was op loopafstand, en de boot zelf lag in een rustige omgeving. Kortom we hebben enorm genoten en het is zeker aan te raden!

30 jaar getrouwd

13 november 2016, 14:57
Louis en Greetje

Een prachtige dag

Omdat we 30 jaar getrouwd waren gaven we een feestje voor familie en vrienden. We huurden een dag de Willem Jacob van Tjerk. Deze dag had voor iedereen wat te bieden.
Na ontvangst met een lekkere lunch aan boord gingen we via de Groninger Diepenring richting Reidiep. Prachtig al die bruggen die nu eens voor jou opengaan! Genieten van Grunn. Iedereen was aan dek en buiten Groningen op het reitdiep konden de sterke mannen en vrouwen de zeilen hijsen.
Het mooie van zo'n tocht is dat iedereen plezier heeft, actief zijn of lekker bijpraten met een hapje en drankje, alles kan.
Na Garnwerd voeren we weer terug en sloten met een geweldig buffet af. We kijken terug op een prachtige dag op een mooi schip met een leuke bemanning. Kortom een aanrader!

Voor de derde keer een Waddenweekend

4 oktober 2016, 16:29
Evert Jan van Scouting Leeghwater

Voor de derde keer hebben we met de senior-leden en vrijwilligers van Scouting Leeghwater uit Badhoevedorp een weekend doorgebracht op de Willem Jacob. Vanwege de steeds grotere belangstelling binnen onze club boekten we nu een tweede even groot schip. Met 40 deelnemers zeilden we met Tsjerk met zijn Willem Jacob en Gerard van de Anna Catharina van Harlingen naar Kornwerderzand, en de dag erop naar Terschelling, waaronder we – voordat we aanlegden in de Haven van West Terschelling, eerst prachtig drooggevallen zijn ten zuiden van het Schuitengat.
‘s Avonds de mogelijkheid om de uitgaansmogelijkheden van Terschelling te ontdekken en zondag weer terug zeilend naar Harlingen.
De enthousiasme en flexibiliteit van de schippers en maten, en natuurlijk het prachtige waddenzeegebied, maken dit voor herhaling vatbaar in 2018! Op naar een vierde editie.

Dank voor een mooi weekend!

Trip

2 oktober 2016, 17:56
Angela Perez

Hello,
I am interested in reserving for sailing one day in october. Is it possible? Thank you

eilandhoppen augustus 2016

10 augustus 2016, 10:39
Eric

In de eerste week van augustus, de week waarin de "zomer" het in Nederland liet afweten, zeilden wij eerst van Terschelling naar Ameland. Met de culinaire aftrap van chef-kok Ingrid staken we 's avonds rond 19.00 uur van wal. Een stevige 6 Bft in de zeilen - geen probleem - kan de Willem Jacob makkelijk hebben. Zomer of geen zomer, zolang je de drie belangrijkste W-ingrediënten bij elkaar brengt: wind, Wadden en Willem-Jacob én daarbij ook nog een nachtje droogvalt op een mooie zandplaat voor de kust van Ameland, dan kan de vakantie niet meer stuk. Als je met de fiets bent, moet je die nog wel even demonteren en over het dek van drie andere klippers heen takelen. Maar de niet te stuiten bemanning/vrouwing weet daar prima raad mee en uiteindelijk komen de fietsen keurig in het gelid op het dek vastgesjord. Dankzij de enthousiaste schipper Ruth konden (bijna) alle kinderen ervaren hoe het is om aan het roer te staan van een klipper. Iets wat mij op die leeftijd nooit is gelukt! Van Ameland naar Schier ging het ons voorde wind, waardoor we ondanks het spontaan ingelaste pauzeprogramma "zandbank hoppen" te vroeg waren. Dank voor weer een fantastische Wadden-ervaring!

(Delf)Sail In

5 juli 2016, 09:45
Marcel

Gelijk aan de vorige Delfsail van 2009 ook nu genoten op de Willem Jacob tijdens de Sail In 2016 van Eemshaven naar Delfzijl. Tussen de talrijke Tallships onder het genot van een hapje en drankje hebben wij kunnen genieten van de zee en prachtige luchten. Schipper Tsjerk, immer kalm, liet de aanwezigen zijn zeilkunsten ervaren waarbij het team van de Willem Jacob de gasten een zeer welkom gevoel gaf. Zoals Tsjerk tijdens zijn opening aangaf is het heerlijk om te kijken naar mooie schepen , helemaal als je zelf op het mooiste en authentiekste schip van de vloot aanwezig mag zijn.

Bruiloft

29 september 2015, 21:13
Ellen Hoveling

19 september 2015

Een onvergetelijke prachtige dag. De Willem Jacob was even voor 1 dag onze Love Boat. Zo bijzonder om te trouwen op de Waddenzee. Alle lof naar Tsjerk, Lotte, Rob en Gerco. Alles was super geregeld en liep op rolletjes. Het ontvangst met gebak, het praatje van Tsjerk, de uitleg bovendeks van Lotte, het voor anker gaan met aansluitend het officiële moment, de champagne, de heerlijke lunch, het zeilen naar Ameland....we zeilden geweldig en iedereen hielp mee. Een trouwambtenaar mee aan boord, 13 kinderen, 22 volwassenen en iedereen heeft genoten. Voor ons en de gasten is het een onvergetelijke dag geweest. Nogmaals bedankt.

rondvaart

26 september 2015, 21:51
marjon

Super dag gehad op de Willem jacob, met een heerlijk bbq als afsluiting !

Zeilweekend 28 - 30 augustus 2015

21 september 2015, 21:48
Arie en vrienden

De vooruitzichten zijn goed. Terwijl het al de hele week regent dat het giet, geeft de weersvoorspelling aan het een mooi weekend wordt. We zijn in ons sas. 10 jaar geleden gingen we met de zelfde groep vrienden ook naar het Wad. Een fantastische ervaring die we graag herhalen. Schipper Tjerk heet ons welkom op de Willem Jacob en geeft een schot voor de boeg; we moeten alle zeilen bijzetten, maar kunnen vooral ruimschoots genieten.
Alles is wel aan boord ( met slechts een dissonant, onze zieke Gwen, die met koorts in de kajuit ligt. We zullen dit weekend zeker niet op een droogje zitten. (alhoewel, daarvoor komen we nu juist wel naar het wad). We ervaren al snel dat Ingrid en Sabine-super-verwen-koks zijn, die ons 's morgens, 's middags en 's avonds van de meest culinair overheerlijke en prachtig opgemaakte maatlijden en hapjes voorzien.
Scheepsmaat Lotte weet van wanten. Ze stimuleert en instrueert op een rustige en deskundige wijze. Enthousiast hijsen we de zeilen, strijken de mast, en kruipen zelfs in het met olie besmeurde ankerluik ( Marieke!) waarbij Lotte zelf onvermoeibaar het voortouw neemt. Er wordt niet geschreeuwd. Schipper Tjerk en maat Lotte hebben een arsenaal aan gebaren en non-verbale communicatie ontwikkeld, waarbij Tjerk de touwtjes in handen heeft, en Lotte de touwen.
De schipper houdt het roer recht, niemand heeft de boot gemist, er zijn geen zuipschuiten aan boord (hoewel de Whisky-proeverij van Frits kantje boord was). Als we goed en wel op dreef zijn, kunnen we onze gedachten laten varen en zijn we los van dagelijkse beslommeringen. We mijmeren weg met de zon en de wind op ons gezicht.
We hebben ruime de wind in de zeilen. Alles zit mee: een top-bemanning, een jarige die ons allemaal meeneemt het ruime sop op, een heel erg goede sfeer aan boord, zeehondenkolonies die ons van een afstandje opnemen en de prachtige golvende bewegingen van zwermen vogels die voor ons oog een dansvoorstelling verzorgen.
Maar we hebben nog veel meer voor de boeg. Een weekendlang genieten! Als we s avonds droog liggen op Simonszand en de opkomende volle maan de lucht roodoranje kleurt, het restje water tegen de flanken van de boot kabbelt en de geur van vis, zee en zout over het dekt trekt, ben ik los van de wereld en voel ik me helemaal gelukkig. Hartelijke groet en vaarwel, Maria

Familiedag 12 september 2015

12 september 2015, 23:24
Jos Wolbers

Vandaag de Familiedag van de familie Wolbers aan boord van de Willem Jacob gehouden.
Gevaren op de Waddenzee en het Lauwersmeer.
Het was super.
Bedankt, Tsjerk.

Team uitje 2015

22 augustus 2015, 13:01
Elementen Mondzorg Borger van Elementen Mondzorg Borger

Elementen Mondzorg Borger heeft 21 augustus 2015 een geweldig team uitje gehad op de Willem Jacob.
Het was prachtig weer, veel zon alleen helaas weinig wind.
We hebben een heerlijke middag gehad waarin alles aan bod kwam: teambuilding, gezelligheid, ontspanning en heerlijk eten ( met dank aan geweldige kok Ingrid die een heerlijke bbq had voorbereid, alles vers, echt genieten!
Iedereen was enthousiast, Tsjerk & bemanning bedankt voor de heerlijke middag!
Team Elementen Mondzorg

Team uitje 2015

22 augustus 2015, 12:59
Elementen Mondzorg Borger van Elementen Mondzorg Borger

Elementen Mondzorg Borger heeft 21 augustus 2015 een geweldig team uitje gehad op de Willem Jacob.
Het was prachtig weer, veel zon alleen helaas weinig wind.
We hebben een heerlijke middag gehad waarin alles aan bod kwam: teambuilding, gezelligheid, ontspanning en heerlijk eten ( met dank aan geweldige kok Ingrid die een heerlijke bbq had voorbereid, alles vers, echt genieten!
Iedereen was enthousiast, Tsjerk & bemanning bedankt voor de heerlijke middag!
Team Elementen Mondzorg

uitstekende belevnis

20 augustus 2015, 15:57
heino

was deze jaar het vijvte keer met einlandhopper on tour en het was weer en top evenement.

Vallende Sterrentocht

16 augustus 2015, 14:29
Jeanet de Jong van Persbureau Ameland/ Waddenpost

Beste Willem Jacob en crew, de Vallende Sterrentocht van 12 augustus 2015 was fenomenaal. Niet alleen was er een prachtige sterrenhemel te zien en hebben we wel 50 vallende sterren geteld, maar we werden ook nog eens verrast op lichtende zee, zeevonk in de Waddenzee. De Willem Jacob zeilde ons naar het midden van het wad en daar bleven we meer dan een uur liggen, op de rug op het dek met de blik naar de hemel. Turen naar de Grote en Kleine Beer, de Poolster en Cassiopeia. Een Perseus natuurlijk, waar de sterrenregen Perseïden naar genoemd is. Een prachtige tocht, mede dankzij de klipper.
Op www.waddenpost.nl is een artikel gepost over de Vallende Sterrentocht.
De tocht is zeker voor herhaling vatbaar. Hou hem maar mooi in jullie programma.
Groet,
Jeanet de Jong
Waddenpost

Valende Sterrentocht

16 augustus 2015, 14:28
Jeanet de Jong van Persbureau Ameland/ Waddenpost

Beste Willem Jacob en crew, de Vallende Sterrentocht van 12 augustus 2015 was fenomenaal. Niet alleen was er een prachtige sterrenhemel te zien en hebben we wel 50 vallende sterren geteld, maar we werden ook nog eens verrast op lichtende zee, zeevonk in de Waddenzee. De Willem Jacob zeilde ons naar het midden van het wad en daar bleven we meer dan een uur liggen, op de rug op het dek met de blik naar de hemel. Turen naar de Grote en Kleine Beer, de Poolster en Cassiopeia. Een Perseus natuurlijk, waar de sterrenregen Perseïden naar genoemd is. Een prachtige tocht, mede dankzij de klipper.
Op www.waddenpost.nl is een artikel gepost over de Vallende Sterrentocht.
De tocht is zeker voor herhaling vatbaar. Hou hem maar mooi in jullie programma.
Groet,
Jeanet de Jong
Waddenpost

Middagje zeilen

10 augustus 2015, 18:44
Stephan Vos

Beste bemanning,
Vandaag hebben we met jullie meegevaren vanaf Vlieland. T was echt supertof en een leuke ervaring! Bedankt en tot een volgende keer! :)

Stephan Vos

Onvergetelijke ervaring

4 augustus 2015, 16:34
Wijnand, Marjan, Sanne & Joris Verschuur

Op 22 juli en 23 juli 2015 meegevaren van Texel naar Ameland via Terschelling! Zeilen met Mark (inval dekmaat), Tjerk en de fantastische kokkin Ingrid. Voor ons en onze kinderen (15 en 11 jaar) een geweldig avontuur. Mark betrok onze kinderen overal bij wat zeer gewaardeerd werd. Ook alle complimenten aan Tjerk; geweldig hoe hij op alle vragen van de kinderen reageerde en de Willem Jacob bestuurde. Zeilen tot 1.15 s'nachts over die prachtige Waddenzee, de hut opzoeken en 's morgens het drooggevallen wad op. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar!

Bedankt Mark, Tjerk en Ingrid, het was super!

zeildag op de willemjacob

12 juli 2015, 16:22
Veldkamp

Op 27 juni zijn wij wezen varen op de willemjacob . We waren dit jaar 35 jaar getrouwd en wilden iets leuks doen met onze kinderen, familie, vrienden en buren. Nou, dat is helemaal gelukt! Het was een samenbindende dag waar we met plezier aan terug denken. Het mee mogen helpen met zeilen vonden heel veel mensen erg leuk. De vrijheid om zelf de catering te verzorgen vonden we fijn. Helaas was de dag snel voorbij maar de foto's herinneren ons aan een geweldige dag!

voc, maritiem verleden

3 juli 2015, 14:47
Gloria

Hallo Tsjerk Hesling Hoekstra, ik hoop dat je nieuwsgierigheid wordt geactiveerd nav de mail die door een aardige man is getypt; mijn complimenten voor menno en voor jou die in let's gro met een geweldig stuk aan de slag wil gaan. Mijn projecten die starten met abel tasman en zijn doldwaze bemanning (een theater met zeer bijzonder concept ) gehaald uit mijn ervaring als reiziger etc......welke uitmondde tot een Gouden project over de VOC. Ik hoop op samenwerken omdat de mystieke kennis die menig stadjer HOOP EN Vreugde gaat geven voor de aankomende jaren.....Mijn projecten met uniek concept kan tussen de 1000€ en 100.000 of meer met jullie samenwerking als schippers. Het schippersleven gaat hiermee een topper halen.

foto's van de tocht van 21 juni 2015

26 juni 2015, 23:46
Ineke Mighorst

Het was een fantastische ervaring. Fantastisch om de zon onder de wolken te zien verdwijnen. de bemanning uitermate deskundig en erg vriendelijk. Het schip is met veel liefde gerestaureerd. Foto's van de tocht zijn te zien op https://www.oypo.nl/mienien. Je kunt daar ook een nabestelling doen.

Heerlijke dag op het Wad

21 juni 2015, 11:08
Wichard Tool van POV diaconessenhuis Meppel

Zaterdag 20 juni een heerlijke dag gezeild op het Wad, met een aantal leden van de personeelsvereniging van het diaconessenhuis in Meppel.
Na een hartelijk welkom, en instructies vertrokken voor een dagje zeilen. Heerlijk weer, met een lekker windje, en een heerlijk zonnetje.
Heerlijk geluncht aan boord, Ingrid bedankt voor de lekkere lunch.
Echte een heerlijke dag gehad, maar dat kon ook haast niet anders aan boord van zo'n mooi schip, en een enthousiaste schipper en bemanning.
Tjerk,Ingrid, Elise en Lu bedankt voor de gezellige dag.

Verblijf Willem Jacob

2 december 2014, 12:15
Stefanie van den Heuvel

Top lokatie in Groningen. Met een groep van 18 collega's geweldige dagen doorgebracht voor de openhaard in de Willem jacob!

Zonsonder - met een bloed - gang!

15 september 2014, 12:45
Ellen Bakker van Ellen Bakker Zang

Vorig jaar was ik al eens een keer meegeweest met een echte eilandhop met overnachting en droogvallen op het wad. Dit jaar had ik een zonsondergangstoch uitgezocht en ik heb weer genoten. Heerlijk om mee te mogen zeilen en ondertussen foto's te maken van de schitterende luchten. We hebben zelfs zeehonden gezien! Op de terugweg met ruime wind de 9 knopen halen was ook spectaculair. Geweldig om die windkracht door het hele schip te voelen gaan. Ik wil (nog steeds) meer!

Summerschool

31 augustus 2014, 15:24
Lena van Rijksuniversiteit Groningen

Samen met een groep internationale Honours studenten waren we zes dagen onderweg op de Waddenzee. Vrienden, die deze tocht al eerder hadden gemaakt, zeiden al vooraf dat het leuk zal worden - maar het was nog veel beter dan ik had verwacht! Zeilen 's nachts onder de sterrenhemel, overdag in de zon en 's avonds in de zonsondergang, fantastisch eten (bedankt Ingrid!) en altijd heerlijk ontspannen en gezellige sfeer... En de laatste avond nog heerlijk met iedereen gefeest in de Toxbar op Schier :) Begin van de week kenden we elkaar bijna niet, na zes dagen aan boord de Willem Jacob (samen zeilen hijsen, lekker knus met twaalf man in één slaapkamer...) zijn we een team geworden. Wij vonden het allemaal heel jammer toen we op vrijdag dit geweldig schip moesten verlaten. Hartelijk dank aan Tsjerk, Han en Ingrid voor dit onvergetelijk avontuur! Ik hoop zeer dat ik een keer terug kan komen! Groet, Lena

Tocht 4-Juli-2014, Retour Terschelling-Vlieland

4 augustus 2014, 23:01
Fam Boschman / Petti / van der Beek

Vandaag net als vorig jaar mee geweest naar Terschelling. Het was weer gezellig, dankzij (of misschien ondanks) het mooie weer. Vorig jaar hadden we een gezellig spelletje land van geen idee, maar door de hoeveelheid mensen kwam het er dit keer niet van.

Tjerk en crew, bedankt voor een toffe dag. Laat ons maar weten wanneer je de willem jacob gaat renamen naar loveboat. (Vraag Ingrid en Evert maar om meer info :-))

Alle goeds voor jullie en zeker tot volgend jaar.

Erwin

Dagtocht retour Ameland-Schiermonnikoog

28 juli 2014, 11:33
John, Christel, Stijn en Floor

Tsjerk, Han en Ingrid, bedankt voor de fijne dag op de Willem Jacob!
Wij hebben het enorm naar ons zin gehad en ook de kinderen hebben zich geen moment verveeld aan boord. Wij hebben als zeilers nog veel van jullie opgestoken!

Tevreden

23 juli 2014, 13:32
Robin Lith

Hoi Tsjerk & Han,

Ik was die enthousiaste stuurman van 22-7 op de rondvaart langs De Richel. Ik wou nogmaals benadrukken dat ik het zeer leuk vond en graag terugkom. Op mij lijst staat al om volgend jaar met de Avontuur vanuit Lelystad naar Terschelling te gaan, dan met jullie en heel rondje en dan weer terug met de Avontuur. Ook ben ik vastberaden later iets met varende zeilschepen te gaan doen als baan, of misschien als vrijwilliger bij jullie of de Avontuur. In ieder geval, als we elkaar weer tegenkomen zal dat op een schip zijn.

M.v.g.

Robin

Ameland 17.07.2014

19 juli 2014, 14:44
Jens

Am 17. Juli sind wir mit der Willem Jacob gesegelt! Vom Hafen Ameland, längs der Insel und 3 Stunden später zurück in den Hafen!
Es war traumhaft!
Es war das erste Mal aber ganz sicher nicht das letzte Mal!
Wir freuen uns schon auf das nächste Mal! Dann gerne länger!

Gruesse an Tsjerk und seine Crew!
J,C,M&S

Zeilavontuur

18 juli 2014, 17:22
Renske

Ik ben drie nachtjes mee geweest met de Willem Jacob. Wat een avontuur! Nog nooit gezeild, maar met een prima uitleg en geduld is me veel bijgebracht. Aardige bemanning en erg lekker eten! Zeker voor herhaling vatbaar.
Renske